|
„Naša Jugoslavija“ www.nasa-zemlja.org
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Anti-Jenki

|
Postano: 15.07.2010, 14:00 Naslov: |
|
|
Ko sto i rekoh: jos ces poceti da govoris kako je zajednicka evropska valuta bila ideja nekih teskih anti-neoliberala. Nemoj to samo negde javno da kazes da se ne obrukas...
Kakve veze ima moja konstatacija da je Jugoslavija trebala da se raspadne jos i ranije nego sto se raspala sa jugonostalgicarima i zeljama evropskih naroda da im se vrate nacionalne valute? Izgleda da vise ne znas ni o cemu pises, sredi malo misli pa onda nastavi...
Naravno da ce Evropejac kao ti da kaze da se ne ide na stvaranje evropske super-drzave, ozbiljno bi se zabrinuo da si rekao nesto drugo...
By the way, ne znam da li si upoznat sa cinjenicom da se vise od 80 posto zakona i regulativa koje primenjuju zemlje Unije donosi na "nad-drzavnom" nivou? Sto znaci da su nacionalni parlamenti odgovorni za samo nesto manje od 20 posto zakona i regulativa.
Ne znam da li je tu posredi ukidanje nacionalnih drzava ("Evropa regija", kako to vole da kazu ultra-Evropejci) ali ukidanje nacionalnih parlamenata sigurno jeste... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 16.07.2010, 08:31 Naslov: |
|
|
Kakve veze ima čija je ideja bila stvaranje zajedničke valute sa ovim što sam rekao da neki britanski ekonomisti predlažu ukidanje evra i neoliberalne ekonomske mere.
Čini mi se da sam baš bio jasan i koncizan.
Što se tiče nostalgije za nacionalnim valutama, nije ništa čudno da i toga ima, pogotovu sada u vreme ove globalne ekonomske krize. Samo čini mi se da se ni ti ne bi usudio da tvrdiš da je uzrok krize bio postojanje evra.
Sve nacionalne države u EU su suverene, a sve propise i normative, koji su zajednički, potvrđuju nacionalni parlamenti svojim odlukama.
Svaka država ponaosob može istupiti iz EU, ako njen parlament i narod na referendumu tako odluči.
Nisam za to da se na EU gleda nekritički, ali nema smisla biti paraniočan.
Nedavno sam sreo jednog advokata iz Grčke koji je antiglobalista i marksista. Plan njegove političke struje je da Grčka izađe iz EU i da prestane da vraća kredite. Po njegovom sopstvenom priznanju ova opcija u Grčkoj ima jedan odsto podrške u narodu. _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 16.07.2010, 08:39 Naslov: |
|
|
| Citat: | | General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
Nešto off topic. Ova De Golova izjava, kojom se potpisuješ, odnosi se, verovatno, na one američke mladiće koji su izginuli na plažama Normandije. _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 16.07.2010, 12:12 Naslov: |
|
|
| Uča je napisao/la: |
Sve nacionalne države u EU su suverene, a sve propise i normative, koji su zajednički, potvrđuju nacionalni parlamenti svojim odlukama.
Svaka država ponaosob može istupiti iz EU, ako njen parlament i narod na referendumu tako odluči.
|
Samo jos fali da zapevas onu "U svetu postoji jedno carstvo u njemu caruje drugarstvoooo"...
Stotine i stotine briselskih normi nikad i ne vidi parlamente zemalja clanica. Mislim da to briselska birokratija naziva "direktivama" ili tako nesto...
Inace, ako je ideja o uvodjenju evra bila deo neoliberalnog projekta kako onda moze da ideja o njegovom ukidanju isto tako bude neoliberalna? Totalno bezveze filozofija...
Sto se De Gola tice ti verovatno mislis da je on morao do kraja zivota da se klanja Amerima zbog Normandije. Po toj teoriji i Tito je trebao dozivotno da se klanja Rusima zbog crvenoarmejaca koji izginuse oslobadjajuci Srbiju i njen glavni grad... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 18.07.2010, 13:35 Naslov: |
|
|
Evo ti jedan poklon...
http://img824.imageshack.us/img824/6143/merkeleating2.jpg _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 19.07.2010, 21:01 Naslov: |
|
|
| Citat: | | Inace, ako je ideja o uvodjenju evra bila deo neoliberalnog projekta kako onda moze da ideja o njegovom ukidanju isto tako bude neoliberalna? |
A šta hoćeš da kažeš, da ovi britanski ekonomisti nisu neoliberali i da ovo što predlažu nisu neoliberalne mere? Evro je u neku ruku veštačka tvorevina, po mom mišljenju, proizvedena više iz političkih nego iz tržišno-ekonomskih razloga. Uopšte me ne bi iznenadilo da su istinski neoliberali protiv nečega što je nastalo na taj način.
| Citat: | | Sto se De Gola tice ti verovatno mislis da je on morao do kraja zivota da se klanja Amerima zbog Normandije. Po toj teoriji i Tito je trebao dozivotno da se klanja Rusima zbog crvenoarmejaca koji izginuse oslobadjajuci Srbiju i njen glavni grad... |
Tito je i nakon raskida sa Staljinom respektovao Sovjete i nije mu nikada palo na pamet da vređa sovjetski ili ruski narod.
DeGol je bio jedan od vodećih političara svoje epohe, ali ova izjava, ako je autentična, ne služi mu na čast.
Drugo, Sovjetima je bio imperativ da slome nacizam koji im je predstavljao neposrednu pretnju, dok Amerikanci i nisu morali da šalju svoje momke da direktno ginu na Omaha plaži.
Baš bih voleo da znam šta bi De Gol pričao da su Sovjeti stigli do Pariza? _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 19.07.2010, 21:28 Naslov: |
|
|
Britanci su sa Amerikancima i praktično, i teorijski rodonačelnici neoliberalizma, pa nisu prihvatili evro kao valutu.
Istinskom liberalu smeta sve što je previše "normirano" i pod uticajem birokratije, pa bila ona i "briselska". Zar se svaki pošteni neoliberal ne zalaže za minimalni uticaj države, zašto bi im onda još trebala i neka "super-država".
Ponavljam još jednom, bez uvrede, istrčao si pred rudu Anti-Jenki. _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 20.07.2010, 04:34 Naslov: |
|
|
Hebiga, da je De Gol imao Zarka Koraca za savetnika ovaj bi ga sigurno naucio kako da se ulizuje Amerima i kako da aplaudira svim njihovim glupostima ali posto nije onda je i govorio to sto je govorio.
I ne samo da je govorio da Ameri "cine gluposti" nego je i isterao NATO iz Francuske, zatrazio povlacenje jenkijevskih trupa iz Vijetnama, priznao Maovu Kinu, odvojio frank od dolara, podrzao Arape u sestodnevnom ratu, odrzavao dobre odnose sa Rusima, doneo Francuzima nuklearno oruzje itd. Mozes misliti kolike li drskosti i bezobrazluka kod tog nezahvalnika...
Znaci ko se zalaze za to da se evropskim drzavama vrate njihove nacionalne valute je neoliberal? Cudna neka teorija, je li je to profesor Zarko osmislio?
PS. Britanci su odhebali evro zbog tradicije a ne neoliberalizma... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 20.07.2010, 09:05 Naslov: |
|
|
Kad bi malo pratio šta pišu i govore neoliberali, onda bi znao kakav odnos oni imaju prema "briselskoj birokratiji", otprilike isti kao i prema SFRJ. Čak ih često i upoređuju po navodnoj birokratskoj neefikasnosti.
Fino je i to što je De Gol sve to uradio Amerikancima i lepo ih je častio da su glupaci. Samo ne znam zaista da li bi se isto tako efikasno kurtalisao i Sovjeta, da Amerikanci nisu potegli na Normandiju.
Mislim da u ovom topic-u kuburiš sa argumentima, pa se opet baviš Žarkom Koraćem. Baš jadno. _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 20.07.2010, 12:23 Naslov: |
|
|
Pa cuj, Francuzi i dan-danas slave De Gola jer je od te Francuske (koja je pre njegovog preuzimanja vlasti bila pred gradjanskim ratom) napravio jaku, prosperitetnu i nezavisnu drzavu pa se sad nasao ti, Koracev pulen, da mu prebacujes sto nije imao vise takta prema Amerima. Da nije tuzno bilo bi smesno. Naravno, da je od Francuske napravio jenkijevsku koloniju ti bi ga verovatno dizao u nebesa.
Sta bi De Gol govorio da su Rusi dosli do Pariza? Pa pozvao bi na ustanak, valjda je to jasno...
Poenta sve ove price nije naravno ko je imao vise takta prema velikim silama, De Gol ili Tito. Poenta je da ni jedan ni drugi nisu smatrali da duguju ikom ista. No po obicaju ti poentu nisi ukapirao...
E sad, sto se birokratije tice ne znam gde si to cuo da birokratija ide na k.... samo neoliberalima, pogotovo ta briselska. Birokratija (bila ona briselska ili ne) ide svakom normalnom na zivce pogotovo ako je samodovoljna i razuzdana. Pa nemoj mi sad reci da samo neoliberale zivcira to sto briselske birokrate da bi opravdali svoje postojanje normiraju cak i takve stvari kao sto su kavezi za pilice. Te duzina treba da bude ovolika, te sirina ovolika... I sad neko samo zato sto nije neoliberal treba da podrzava te gluposti. Ma nije nego...
Po briselskoj birokratiji danas pljusti i s leva i s desna. U Holandiji je recimo jedna od najevroskepticnijih partija, koja po briselskoj birokratiji udara i uzduz i popreko, Socijalisticka partija. Samo ime govori da se ne radi ni o kakvim neoliberalima.
Jedan od vodecih kriticara briselske birokratije i evropske super-drzave je Danac Jens Peter Bonde inace levicar po ubedjenju. Covek sa neoliberalizmom ima veze koliko i ti sa socijaldemokratijom, znaci nikakve.
Zan Pjer Sevenman (nedavno je bio u Beogradu) je francuski socijalista koji je napustio Socijalisticku partiju i danas je jedan od najvecih francuskih evroskeptika i pljuvaca briselske birokratije. U Irskoj anti-EU "Nacionalnu platformu" je osnovao takodje jedan levicar. Da ne spominjem tzv. "socijalne degoliste" koji jos postoje i koji su poznati po svom opiranju evro-birokratiji i evro-centralizatorima a ljudi su od neoliberalizma udaljeni nekoliko svetlosnih godina...
Samo se kod nas zbog primitivizma i neznanja misli da levicari moraju automatski da aminuju sve gluposti evro-birokrata.
Dakle ta prica da "ko kritikuke EU i neefikasnost briselske birokratije" je neoliberal ne pije vodu. Na tvoju veliku zalost, mada mi nije jasno sto ti to neoliberali toliko smetaju kad im, koliko se meni cini, i sam naginjes... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 20.07.2010, 19:28 Naslov: |
|
|
Ček malo, jel' ti to kažeš da neoliberali nisu jedini koji kritikuju briselsku birokratiju, nego i levičari isto to rade.
Dobro, napokon smo došli do toga da tekst koji si postovao potiče iz pera neoliberalnih britanskih ekonomista koji predlažu ukidanje evra i druge mere koje bi uspostavile vladavinu nesputane tržišne utakmice na tlu Evropske unije, zahvaljujući kojoj bi došlo do oporavka od ekonomske krize.
Eto, to sam sve vreme hteo reći i ne znam što si se toliko otimao da dokažeš da nisam u pravu.
| Citat: | | Sta bi De Gol govorio da su Rusi dosli do Pariza? Pa pozvao bi na ustanak, valjda je to jasno... |
Ustanak kažeš, haha, isterali bi Sovjete kao i Nemce što su isterali. Jasno je, nego šta...
U Irskoj je glavnu kampanju protiv Lisabonskog sporazuma vodila Katolička crkva, a uzrok je bio strah od legalizacije abortusa, inače, to je jedna izrazito levičarska oganizacija. Ako nisi znao... _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 20.07.2010, 21:29 Naslov: |
|
|
Hm, opet ti sa "teorijama" da su oni koji se zalazu za povratak nacionalnih valuta neoliberali. Kako ti vise ne dosadi...
Kakav crni Lisabonski sporazum i abortus? Ko te o tome ista pita, pomenuo sam "Nacionalnu platformu", anti-EU organizaciju koju je osnovao i vodi jedan levicar i to je sve, alo, procitaj sta pise pa onda odgovori...
Kakve sad veze ima sa bilo cime da li bi Francuzi isterali Ruse da su ovi okupirali Francusku? O cemu ti drugar uopste i pricas, reci mi da znam pa da mogu da odgovorim...
Fino sam te savetovao a ti nista: sredi malo misli pa onda udaraj po tastaturi... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 21.07.2010, 13:57 Naslov: |
|
|
| Citat: | Zašto smo protiv ulaska u EU!
Argumenata ima puno, a evo ih samo nekoliko;
1) U Lisabonu je 13.12.2007 prihvaćen novi 'Ustav' Europske unije koji u članku 3 kaže da će EU biti država '...bez unutarnjih granica....' u kojoj će biti '...zajamčeno slobodno kretanje pojedinaca...'
2) Ako Hrvatska uđe u EU, 499 milijuna europljana steći će pravo nesmetano se naseliti u našu Hrvatsku. To je kao da otvorite vrata svima koji žele ući.
3) 499 milijuna europljana moći će nesmetano kupovati nekretnine u Hrvatskoj a većina europljana ima više novca od nas. Tko mislite da će postati novi vlasnici naše Hrvatske?
4) Prema novom 'ustavu' prihvaćenom u Lisabonu 13.12. 2007, odluke unutar EU se više neće morati donositi konsenzusom (ie da se sve zemlje moraju složiti) nego će se od 2014. godine odluke donositi većinom od 75%, a već od 2017, odluke će se donositi s većinom od samo 55%.(Članak 1 Deklaracije iz Lisabona od 13.12.2007)
Nas Hrvata je manje od jedan posto ukupnog pučanstva Europske unije i nas Hrvate nitko neće morati ni pitati za naše mišljenje jer će o nama imati pravo donositi odluke bez nas.
A razmislite i o slijedećem; Prema Članku 17b(2) novog 'Ustava' iz Lisabona građani Unije imati će(ovo je doslovni prijevod);
(a) pravo se slobodno kretati i slobodno živjeti na teritoriju zemalja članica.
(b) Pravo glasovati i biti kandidati na izborima za Europski parlament i na lokalnim izborima u državama članicama gdje žive, pod istim uvjetima kao i državljani te zemlje.
Ova se gorka istina krije od hrvatskog naroda.
Zašto?
|
_________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
Uča

|
Postano: 25.07.2010, 16:27 Naslov: |
|
|
| Citat: | | 2) Ako Hrvatska uđe u EU, 499 milijuna europljana steći će pravo nesmetano se naseliti u našu Hrvatsku. To je kao da otvorite vrata svima koji žele ući. |
Ha, ha, ha, s obzirom na to koliko je mesta ostalo iza izbeglih Srba ne bi bilo loše da se Hrvatska malo naseli. _________________ Mi Srbi smo narod koji je obožavao Miloševića, a ubio Đinđića. Nije lako to voleti, nije lako tome pripadati i sa tim se poistovećivati, nije lako biti srpski patriota. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Anti-Jenki

|
Postano: 26.07.2010, 04:06 Naslov: |
|
|
| citat je napisao/la: | | Citat: |
4) Prema novom 'ustavu' prihvaćenom u Lisabonu 13.12. 2007, odluke unutar EU se više neće morati donositi konsenzusom (ie da se sve zemlje moraju složiti) nego će se od 2014. godine odluke donositi većinom od 75%, a već od 2017, odluke će se donositi s većinom od samo 55%.(Članak 1 Deklaracije iz Lisabona od 13.12.2007)
|
|
I onda pojedini "intelektualci" tvrde za evropsku super-drzavu da je "naucna fantastika"... _________________ General De Gaulle: "Mozete biti sigurni da ce Amerikanci pociniti sve moguce gluposti koje mozete da zamislite, plus jos i neke koje ne mozete da zamislite". |
|
| [Vrh] |
|
 |
|
|
Ne možeš otvarati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš glasovati u anketama.
|
|