„Naša Jugoslavija“ „Naša Jugoslavija“
www.nasa-zemlja.org

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Vijesti iz Bosne i Hercegovine
Prethodna  1, 2, 3 ... 20, 21, 22

Započni novu temu   Odgovori na temu    „Naša Jugoslavija“ -> Ekonomske i političke vijesti i događanja iz Jugoslavije
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Anti-Jenki

PostPostano: 17.10.2009, 21:56    Naslov: Citiraj i odgovori

Faternite je napisao/la:
Nešto mislim, ako su se oni u centralnom komiteju sporazumjevali kako se mi ovdje sporazumjevamo onda nije čudo da se SFRJ i raspala.

I ja sam o tome mnogo puta razmisljao dosavsi do istog zakljucka...
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Mio

PostPostano: 28.10.2009, 10:34    Naslov: Citiraj i odgovori

27.10.2009. | 21:57

šef diplomacije iz ankare ahmet davutoglu zaprijetio
Turski ministar u Sarajevu: Obnovit ćemo otomanski imperij na Balkanu

BiH je pobijedila Tursku. To znači da smo mi pobijedili nas! Nije ova misao prepisana s nekog internetskog portala u BiH, nego je to izjavio šef turske diplomacije Ahmet Davutoglu u razgovoru s bošnjačkim čelnicima u Sarajevu. I dobio pljesak domaćina, čak veći nego na ohrabrenje Bošnjacima da budu “ovdje sigurni kao vlasnici Sarajeva i BiH”.

Davutoglu je još “izrigao” niz skandaloznih izjava u kojima zagovara obnavljanje Otomanskog Carstva veličajući njegovo naslijeđe kao najpozitivnije razdoblje, pa sarkastično primjećuje da bi, na primjer, Mehmed paša Sokolović bio obični srpski seljak da ga Osmanlije nisu odveli od njegove obitelji.

On hvali tursku okupaciju BiH kao čin oslobođenja ovih prostora.

Davutoglu je također u svom predavanju ustvrdio kako Turska ima pravo i interes utjecati na uređenje odnosa na području Balkana, Kavkaza i Srednjeg istoka, kako bi zaštitila svoje povijesno naslijeđe i vlastitu sigurnost.

- Napravit ćemo Balkan, Kavkaz, Srednji istok, zajedno s Turskom, centrom svjetske politike u budućnosti. To je cilj turske vanjske politike i mi ćemo to postići - rekao je turski šef diplomacije.

Davutoglu je rekao da “u Turskoj ima više Bosanaca nego u Bosni, Albanaca više nego u Albaniji, Čečena i Abhaza više nego u Čečeniji i Abhaziji”, zato što je to, kako je rekao, otomansko naslijeđe.

- Mi želimo novu balkansku regiju utemeljenu na političkim vrijednostima, ekonomskoj međuzavisnosti i suradnji i kulturnoj harmoniji. To je bio otomanski Balkan. Mi ćemo obnoviti ovaj Balkan...
Novi Balkan

Otomanska stoljeća Balkana su uspješna priča, a sada je treba obnoviti - rekao je Davutoglu prigodom nedavnog boravka u Sarajevu, na otvaranju konferencije pod nazivom “Osmansko naslijeđe i muslimanske zajednice Balkana danas”.

- Stav Ahmeta Davutoglua s pričom kako je cilj turske vanjske politike uspon otomanskog Balkana kao centra svjetske politike, samo je jedan dio nastupa Turske prema Europi, čime se ogolio cilj Turske u EU-u, a to je gospodarenje nad cijelom jugoistočnom Europom, gotovo do Beča, ocijenio je u izjavi novinskoj agenciji Republike Srpske Srni vojno-politički analitičar Gostimir Popović.

- U svemu tome središnje mjesto ima Sarajevo, preko kojeg Turska želi ostvariti dominantni utjecaj na muslimane jugoistočne Europe kako bi oni bili vodeći narod u cijeloj regiji, a za početak u BiH - rekao je Popović.

On je naglasio da najava renesanse otomanskog imperija i otomanske logike predstavlja vrlo veliku opasnost za cijelu Europu, a ujedno je to najizravnija opasnost za Srbe i srpski narod u regiji, jer je osnovni cilj njih podčiniti, staviti u svoju službu ono što ostane, i na taj način stvoriti platformu za daljnji nastup prema Europi. Twisted Evil Shocked
[Vrh]
Faternite

PostPostano: 28.10.2009, 12:26    Naslov: Citiraj i odgovori

Ma ja, Vatikansko-Kominternovsko-Teheransko-Washingtonska zavera protiv Srba.
[Vrh]
Dragon

PostPostano: 31.10.2009, 00:11    Naslov: Citiraj i odgovori

U neka vremena takvo bi se ponašanje smatralo diplomatskim skandalom!
Slično je govorio i Gianfranco Fini u vezi Istre i Dalmacije...

Veoma opasno, ali naše državice očigledno više niko ne uzima za ozbiljno.

Što kaže jedna arapska poslovica kada se dvoje paščadi pokolju oko plijena - vuk čuje njihovo režanje i odmah dođe da im problem riješi.

...kod nas se režanje odavno čuje, a vuk nije sam.
[Vrh]
Anti-Jenki

PostPostano: 20.11.2009, 12:25    Naslov: Citiraj i odgovori

Čović: BiH neće preživeti sa dva entiteta

MOSTAR – Predsednik Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Dragan Čović pozvao je sve hrvatske političke partije da se okupe oko ideje formiranja hrvatske federalne jedinice u BiH čiji bi glavni grad bio Mostar.

„BiH neće preživeti niti postati članica Evropske unije ako ostane uređena sa dva entiteta u kojima žive tri naroda”, rekao je Čović u Mostaru, na svečanoj akademiji povodom obeležavanja 17. godišnjice osnivanja hrvatske zajednice Herceg Bosne.

On je kazao da će se HDZ Bosni i Hercegovini, u predstojećim razgovorima o ustavnim reformama, zalagati za uspostavljanje četiri federalne jedinice u BiH.

Tanjug
[Vrh]
Faternite

PostPostano: 20.11.2009, 16:40    Naslov: Citiraj i odgovori

Ko im je obečao treći entitet neka im ga i da.
[Vrh]
Anti-Jenki

PostPostano: 21.11.2009, 02:30    Naslov: Citiraj i odgovori

Nisi li to ono tvrdio da Covic ni ne trazi entitet?
[Vrh]
Faternite

PostPostano: 21.11.2009, 11:10    Naslov: Citiraj i odgovori

Da, tvrdim
[Vrh]
Anti-Jenki

PostPostano: 21.11.2009, 12:57    Naslov: Citiraj i odgovori

Onda ono bice da je neki Covicev dvojnik sto u Mostaru trazi entitet...
[Vrh]
Faternite

PostPostano: 21.11.2009, 14:37    Naslov: Citiraj i odgovori

I ja bih reko. Pravi Ćović se izjašnjavao kao Jugosloven, a ovaj mu je po svemu sudeći ukrao identitet.
[Vrh]
Anti-Jenki

PostPostano: 21.11.2009, 14:47    Naslov: Citiraj i odgovori

I Ejup Ganic se svojevremeno izjasnjavao kao Jugosloven, bice da je i njemu neko ukrao identitet...
[Vrh]
Faternite

PostPostano: 21.11.2009, 15:03    Naslov: Citiraj i odgovori

Pare kvare ljude, ja to stalno govorim a niko mi ne vjeruje.
[Vrh]
Anti-Jenki

PostPostano: 31.05.2010, 04:58    Naslov: Citiraj i odgovori

Znaci Hrvatska je konacno priznala "genocidnu tvorevinu" RS. Odlicno, vec je i bilo vreme. Pokazalo se da je ipak ratni huskac Mesic bio najveci problem u normalizaciji odnosa izmedju RS i Hrvatske.

Nadam se da je ovo pocetak novih odnosa izmedju Banja Luke i Zagreba. Dobri odnosi sa Hrvatskom su od vitalnog znacaja za opstanak RS i odbranu od velikobosnjackog unitarizma.
Faternite

PostPostano: 31.05.2010, 12:18    Naslov: Citiraj i odgovori

Samo što će se i sami raspast na Dalmaciju, Istru, Baranju jer više nema nacionalnih neprijatelja. Pitaj Mišu i Zlatka
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    „Naša Jugoslavija“ -> Ekonomske i političke vijesti i događanja iz Jugoslavije Vremenska zona: GMT + 01:00.
Prethodna  1, 2, 3 ... 20, 21, 22
Stranica 22 / 22.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.