| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
omer

|
Postano: 16.05.2008, 14:46 Naslov: www.nasa-zemlja.org |
|
|
www.nasa-zemlja.org
je adresa nase stranice i svi koji zele da se ukljuce u kreiranje iste mogu se javiti Bosancu. Cilj je napraviti stranicu koja ce biti nase ogledalo. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Bosanac

Pridružen/a: 17. 10. 2006. Postovi: 771 Lokacija: "bijeli svijet"
|
|
| [Vrh] |
|
 |
Mio
|
Postano: 16.05.2008, 21:44 Naslov: Suradnja na stranici |
|
|
Za početak bi koristilo da se naznače bar neke naznake ili smjer kojim treba krenuti?! Jeli stranica naša unutarnja-internet novina ili časopis?
Do sada je bar meni jasno da se na stranicu neće moći direktno upadati i to sa svim mogućim površnostima, greškama u slovima, tip-felerima, slobodnim stilom do vrijeđanja i td.
Po meni, trebalo bi iz dosadašnjeg foruma prenijeti sve ono što je u tome forumu najkvalitetnije./ teme obilježavanja poznatih datuma za što već postoje prilozi od 4. maja, 9. maja, Dana žena i sl.
Ja od početka zastupam tezu da naša stranica treba biti više radna a manje turističko-povjesna razglednica ili katalog, mada i toga treba biti.
Koordinaciono tijelo je u Puli usvoilo značajnu organizacionu šemu udruženja u 7 odbora od kojih svaki odbor treba tek razraditi svoj program rada, pa je moguće krenuti iz te polazne tačke.
7 odbora u sebi sadrži sve moguće društvene teme specificirane po samom nazivu odbora, pa po tim temama se mogu otvoriti rubrike. Konačno, prvo vrijeme treba početi sa nečim kao probnom fazom koja će se vremenom profilirati u konačnu formu.
Ili, uzmimo kao uzor neki od časopisa-Globus, Nacional, Movi Plamen pa pokušajmo sljediti neki od ovih časopisa. Ne moramo odmah postići najviši kvalitet, važno je krenuti pa u hodu tesati stvar.
Malo konfuzno, ali ni pitanje nije jednostavno. |
|
| [Vrh] |
|
 |
helvir
|
Postano: 17.05.2008, 12:00 Naslov: |
|
|
| Stranica bi se trebala uraditi u nekom CMS-u, Joomla ili sl (besplatan), pa da je moze azurirati vise ljudi, po oblastima. Onda bi bila daleko dinamicnija, ovako ce brzo zamrijeti. |
|
| [Vrh] |
|
 |
Vuk

|
Postano: 17.05.2008, 12:17 Naslov: |
|
|
Pregledao sam dosadasnje uradeno na stranici i zelim da vam cestitam na super uradenom poslu. Naravno da ocekujem da ce vise i ljepse biti kako vrijeme prolazi. Prijedlog da se neki djelovi naprave u vidu bloga (koliko sam shvatio u prethodnoj poruci) je isto dobar i moze doprinjeti vecoj saradnji i laksem kontaktu sa posjetiocima na stranici. Na mojoj stranici sam vec napravio neke djelove koji su u vidu bloga gdje posjetioci mogu ostaviti komentar direktno ispod teksta.
Ako vam treba neka pomoc javite se slobodno.
Pozdrav Vuk. _________________ Zelite li se bar za tren vratiti u Jugu?
POSJETITE VUKOVU STRANICU |
|
| [Vrh] |
|
 |
Bosanac

|
Postano: 17.12.2008, 11:58 Naslov: |
|
|
Obavjestavam sve posjetioce ovog foruma da je stranica Udruzenja dobila novi naziv i nesto malo drugaciji dizajn. Pogledajte na www.nasa-jugoslavija.org
Sve se moze promijeniti, narocito u ovoj pocetnoj fazi, a prijedlozi, ideje, kritike ... su dobro dosle. _________________ ________________________________
PROKLET BIO IZDAJICA
SVOJE D O M O V I N E !
http://www.nasa-jugoslavija.org |
|
| [Vrh] |
|
 |
Mio
|
Postano: 17.12.2008, 13:15 Naslov: |
|
|
Bravo! sve čestitke autorima novog dizajna, kolorima, pristupu, podjelama tema, poglavljima i sve kako je predstavljeno.
Koga da pohvalimo? Glavnog urednika Bosanca ili još nekoga uz njega?
Ipak mala primjedbica za sada samo tehničke prirode.
Dostava pristupnice nije naznačena na ovu novu stranicu što je vjerojatno posljedica žurbe, ili možda namjerno pa da o tome saznamo.
Još jednom sve čestitke!!!  |
|
| [Vrh] |
|
 |
Dalmatinac

Pridružen/a: 14. 02. 2007. Postovi: 1038 Lokacija: Nekada: Split-Živogošće-Sarajevo. Sada: Colorado, USA.
|
Postano: 18.12.2008, 00:11 Naslov: |
|
|
Ma super, idemo dalje...  _________________ "Ja ću oprostit i Njemcima i Talijancima, ali ne mogu oprostit ni ustašama ni četnicima. En ti gospu, ja i' gren oslobodit, a oni mene gredu ubit..." – Ribar Šanto |
|
| [Vrh] |
|
 |
Bosanac

|
|
| [Vrh] |
|
 |
Bosanac

|
|
| [Vrh] |
|
 |
Faternite

|
Postano: 10.11.2009, 18:08 Naslov: |
|
|
| Mala ispravka; Fikret Abdić je iz Vidovske, teritorija Velike Kladuše a ne iz Cazina. Iz Cazina je bio Hamdija Pozderac ne zaobilazna ličnost SR BiH zajedno sa Brankom Mikulićem. Izetbegovići su iz Beograda a ne iz Šapca. |
|
| [Vrh] |
|
 |
|