„Naša Jugoslavija“ „Naša Jugoslavija“
www.nasa-zemlja.org

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kutak za šaljivi trenutak!

Započni novu temu   Odgovori na temu    „Naša Jugoslavija“ -> Prijateljstvo
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Mio

PostPostano: 02.02.2008, 14:37    Naslov: Citiraj i odgovori

Sve gore navedeno koje ukazuje na nove, niže i dublje razine atomizacije jugo-prostora djelovanjem centripetalnih mentalnih i političkih procesa individuacije, sa krajnjom posljedicom potpunog gubljenja identiteta bez obzira na heraldiku /grbove, simbole, zastave, himne, ustave i sl./ i na ovom društvenom planu pokazuju i dokazuju univerzalnost Prvog Njutnovog zakona gravitacije: "tijelo koje dobije poticaj nastoji da ga zadrži u vječnom kretanju" ali dokle?
Sve do svoje dijalektičke negacije kada treba na startaju centripetalni smjerovi kretanja, u našem slučaju jugoslavenstvo kao suprotni smjer.
Isti procesi pokazuju se i u procesima izdaje, izdaje nacionalnih interesa, najprije jugoslavenske cjeline svim ostvarenim separatizmima, u novoj fazi nacionalnih izdaja vlastitih nacija za koje se prolila krv: prodajama nacionalnih banaka, profitabilnih preduzeća-"zlatnih koka" naše privrede: Pliva, INA, T-coma, zeničke željezare, šibenskog TLM-a, hotela, srpske naftne industrije, jadranskih prostora. crnogorskih turističkih resursa.
U novoj fazi tzv. regionalizacije nastupa li, ili će nastupiti faza kabadahijskih lokalnih nasilnika, evo sada u Srbiji navedenog slučaja Bunjevaca, a kasnije po svim regijama novih atomizacija.
Kosovo je kapitalna posljedica svih naših izdaja, zapravo izdaje Kosovara koji poništavaju svoju najveću nacionalnu osobinu-besu-svetost zadane riječi. Kosovari su 40 godina primali pomoć za razvoj, koju su morali plačati i odvajati sve naše republike a sada elegantno žele izači iz zajednice koja ih je "tlačila". I što su već naveli neki: ponaša se kao prostitutka u poligamiji sa više partnera, koja ih je iskoristila dok je trebalo. Doduše kao i neke druge družice bivše Zajednice.
Postavlja se retoričko pitanje: trebali li Kosovu postaviti zahtjev za sukcesiju? za obračun i povrat ulaganja?, sa kamatama i obračunom gubitka iz poslovanja. Pa jesmo li u kapitalizmu? Bez toga jednostrano otcjepljenje je obično mafijaštvo.
Ali, vratimo se započetoj temi: centrifugalnim silnicama razdvajanja nužno i zakonomjerno je suprotstaviti centripetalne silnice spajanja i integriranja kroz jugoslavenstvo koje danas ima bitnu novu kvalitetu. A ta kvaliteta je materijalno i činjenično postojanje Jugoslavena kao produkta 70 godina trajanja jugoslavenske zajednice prožimanjem tih naroda svim mogućim načinima i sredstvima prožimanja. Razbijanje zajedničke cjeline je: račun bez krčmara. a krčmar su ovaj put i u ovom slučaju Jugoslaveni.
[Vrh]
Korisnički profil Pošalji privatnu poruku
Dalmatinac

Lokacija: Nekada: Split-Živogošće-Sarajevo. Sada: Colorado, USA.

PostPostano: 01.05.2008, 19:55    Naslov: Luda baba Citiraj i odgovori

Jooooo, e, pazite ovo: http://www.youtube.com/watch?v=C9MklWvs1Uo&feature=related Laughing Laughing Laughing
komunistatito

PostPostano: 16.06.2008, 22:11    Naslov: Citiraj i odgovori

Obavezno pogledati...

http://www.youtube.com/watch?v=OqQk4pCzBtY&feature=rec-fresh
Dalmatinac

PostPostano: 16.06.2008, 22:27    Naslov: Citiraj i odgovori

komunistatito je napisao/la:
http://www.youtube.com/watch?v=OqQk4pCzBtY&feature=rec-fresh

Hehhee...dobri su. Laughing
Dalmatinac

PostPostano: 11.01.2009, 22:11    Naslov: Citiraj i odgovori

Ovo je u stvari tragikomedija...

komunistatito

PostPostano: 11.01.2009, 23:04    Naslov: Citiraj i odgovori

Haos iliti kaos Laughing

http://www.youtube.com/watch?v=Z4Y4keqTV6w&fmt=18
Prethodni postovi:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    „Naša Jugoslavija“ -> Prijateljstvo Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možeš otvarati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš glasovati u anketama.